Zoeken

Marokko iets minder gevaarlijke volgens VS

6 oktober 2021 - 20:22 - Marokko

©

De Verenigde Staten hebben Marokko maandag op de lijst van "hoog-risicolanden" gerangschikt, een verbetering voor het koninkrijk dat tot nu toe als "zeer hoog risicoland" werd beschouwd.

Volgens de laatste Covid-19 richtlijnen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), behoort Marokko niet meer tot de bestemmingen met een zeer hoog risico op een Covid-19 besmetting. Het koninkrijk staat nu samen met zeven andere landen in de lijst van "hoog-risicolanden".

Lees ook: Marokko versoepelt coronamaatregelen: avondklok van 21 naar 23 uur

Marokko is in de nieuwste update geclassificeerd als een categorie 3 land. Deze nieuwe classificatie is te danken aan de verbetering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk en de snelle vooruitgang van de vaccinatiecampagne.

Lees ook: Opheldering over geldigheid Marokkaans coronapaspoort in Europa

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers naar Marokko aan om hun reis te heroverwegen. Een risicoaanduiding niveau 2 betekent dat Amerikanen extra voorzichtig moeten zijn als zij naar landen in deze categorie willen reizen, terwijl een risicoaanduiding niveau 4 een zeer hoog aantal coronabesmettingen inhoudt. De CDC raadt Amerikanen af om naar deze bestemmingen te reizen. Als ze de reis toch moeten maken, dan dienen ze volledig gevaccineerd zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team