Zoeken

Demonstraties in Rabat tegen bezoek Knesset-voorzitter Amir Ohana

9 juni 2023 - 23:00 - Marokko

©

Activisten hebben in Rabat een demonstratie georganiseerd om te protesteren tegen het bezoek van Amir Ohana, de voorzitter van de Knesset en lid van de Likud-partij, aan Marokko. De demonstranten uitten niet alleen hun ongenoegen over de aanwezigheid van de Israëlische leider, maar ook over de normalisering van de betrekkingen tussen Israël en Marokko.

Op de borden die de demonstranten vasthielden stond te lezen: "Geen normalisering met de bezetter, verzet is de oplossing", "Van Rabat tot Palestina, één volk, niet twee", en "Marokko is een vrij land, Ohana eruit".

Lees ook: Voorzitter Israëlische Knesset in Marokko

De demonstranten staken ook een Israëlische vlag in brand terwijl ze "vernietig de zionisten en de Amerikanen" scandeerden. Sommige demonstranten, leden van maatschappelijke organisaties en mensenrechtenactivisten, vinden dat de Marokkaanse regering de Sahara-kwestie niet moet gebruiken om de normalisering van de betrekkingen met Israël te rechtvaardigen.

Lees ook: Amir Ohana, Israëlische Marokkaan en openlijk homoseksueel, bezoekt Marokko

Ondertussen deelde Amir Ohana op Twitter een foto van zijn verblijf in Marokko, vergezeld van het bericht "سلاماً المغرب - Bonjour le Maroc", geschreven in het Arabisch, Hebreeuws en Frans. Hij bezocht onder meer een synagoge in Rabat, waar zijn vader, Meir Ohana, vroeger bad, meldde hij op zijn persoonlijke account.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team