Zoeken

Marokkaanse Sahara: Israël neemt zeer binnenkort een besluit

31 mei 2023 - 21:00 - Marokko

©

Tijdens haar bezoek aan Marokko heeft de Israëlische minister Miri Regev van Vervoer verschillende overeenkomsten ondertekend met haar Marokkaanse ambtgenoot, Mohamed Abdeljalil. Met name over de wederzijdse erkenning van rijbewijzen, de consolidatie van overeenkomsten over maritieme kwesties en de totstandbrenging van rechtstreekse verbindingen tussen de havens van beide landen werden akkoorden bezegeld. Ook zal Israël zich naar verwachting zeer binnenkort uitspreken over de Sahara.

De bilaterale overeenkomsten met betrekking tot maritieme, land- en luchtaangelegenheden, moeten de samenwerking tussen Israël en Marokko aanzienlijk versterken, vertelde Regev aan i24news. De twee ministers spraken ook over technologische innovatie in mobiliteit, waaronder hogesnelheidslijnen, luchthaveninfrastructuur en luchtverbindingen.

Lees ook: Marokko-Israël: handel explodeert in 2022 (180 miljoen dollar)

De Israëlische minister noemde daarnaast initiatieven voor de oprichting van gezamenlijke werkgroepen op het gebied van smart mobility, autonome auto’s, elektrische voertuigen en drones, en benadrukte dat Marokko sterk zou kunnen profiteren van de Israëlische expertise op deze gebieden. Ze sprak ook haar tevredenheid uit over de sterke bereidheid van Marokko om met Israël samen te werken.

Lees ook: Israël start groot project in Marokkaanse Sahara

Met betrekking tot de Sahara, die in 2020 door de Verenigde Staten als soeverein Marokkaans grondgebied werd erkend, zei Regev dat Israël zich bewust is van het belang van deze kwestie voor Marokko. "De betrekkingen met Marokko zijn van het grootste belang voor Israël, en ik ben er zeker van dat de regering zeer binnenkort een standpunt over deze kwestie zal innemen", verklaarde ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team