Zoeken

Marokko-Israël: David Govrin terug in Rabat na schandaal

10 juli 2023 - 16:35 - Marokko

©

David Govrin, het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, keert officieel terug naar Marokko. Hij was in september 2022 teruggeroepen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en nepotisme. Hij werd na onderzoek vrijgesproken van alle beschuldigingen

Govrin kondigde zijn terugkeer aan in een bericht op Twitter, waarin hij zijn vreugde uitdrukt om terug te keren naar Marokko, dat hij beschouwt als zijn "tweede thuisland". Zijn missie is om de banden tussen Israël en Marokko te versterken en te bevorderen. Govrin was teruggeroepen naar Tel Aviv voor een onderzoek door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens zijn afwezigheid werd hij in Rabat vervangen door Alona Fisher Kamm, voormalig ambassadeur in Servië, en Shaï Cohen.

Lees ook: Hoofd verbindingskantoor Israël verlaat Marokko al na vier maanden

De betrekkingen tussen Marokko en Israël zijn niet afhankelijk van personen, maar zijn gebaseerd op "continuïteit door diplomatieke samenwerking", benadrukt de Israëlische diplomaat. Voor zijn benoeming in Rabat in februari 2021 bekleedde David Govrin verschillende functies bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken die verband hielden met het Midden-Oosten en was hij de Israëlische ambassadeur in Egypte.

Lees ook: David Govrin, geschorst wegens "ernstige handelingen", terug naar Rabat?

De aankondiging van zijn terugkeer werd gedaan tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Joodse staat, georganiseerd door de interim missiechef van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, Shaï Cohen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team