Zoeken

Schandaal: verkiezingsposter toont Sanchez en Mohammed VI kussend

16 juli 2023 - 11:00 - Marokko

©

In het kader van de campagne voor de verkiezingen op 23 juli in Spanje, heeft de Arbeiderspartij een provocerende poster gemaakt waarop premier Pedro Sanchez Koning Mohammed VI een kus geeft, vergezeld van de slogan "Laat Mohammed VI op jou stemmen".

De controversiële poster, gemaakt door de Arbeiderspartij, een marxistisch-leninistische partij, is opgehangen aan een gebouw in de Glorieta de los Cármenes in Madrid.

Lees ook: Sahara: brief Pedro Sanchez "werd opgesteld in Rabat en ondertekend in Madrid"

Het is de eerste keer dat de partij meedoet aan de algemene verkiezingen. De afgelopen jaren miste de partij geen enkele kans om incidenten te veroorzaken bij bijeenkomsten van de Spaanse socialistische partij (PSOE) en Podemos, meldt El Independiente.

Het is de tweede actie van dit soort, enkele dagen voor de verkiezingen op 23 juli. Op 7 juli had dezelfde partij al een spandoek opgehangen langs de M-30 met de slogan "Laat Mohammed VI op jou stemmen", dezelfde slogan die op de omstreden poster te zien is.

Lees ook: Pedro Sanchez: "Mohammed VI is geen dictator"

"In het licht van de Marokkaanse expansiedrift, in het licht van de dictatuur van Mohammed VI, zeggen de Spaanse arbeiders, de echte patriotten: dit zal niet gebeuren", verklaarde Fermín Turia, een van de woordvoerders van de organisatie, op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team