Zoeken

Irina Shayk gedwongen Islam uit naam te halen

4 augustus 2020 - 20:00 - Cultuur

©

Irina Shayk, bekende Russisch topmodel en gezicht va Intimissimi, heeft gedwongen haar islamitische naam moeten veranderen om carrière te kunnen maken in de Verenigde Staten.

Het model heet in werkelijkheid Irina Shaykholislamova. Haar naam betekent in het Russisch "sjeik/leider van de Islam".

In 2004, na tot Miss Chelyabinsk te zijn bekroond in haar land, kreeg Irina Shayk een contract aangeboden van een modellenbureau in Moskou, op 1700 km van haar huis. Ze werd vervolgens naar Londen gestuurd om haar Engels te verbeteren en vestigde zich later in Parijs, in een appartement met meerdere andere jonge modellen.

Le Monde bericht dat Irina Shayk er toen van droomde om naar de Verenigde Staten te vertrekken. Al haar visumaanvragen werden echter geweigerd, tot ze besefte dat de reden daarvan haar naam en de heersende islamhaat in de wereld was.

Irina veranderde toen haar naam van Shaykholislamova naar Shayk. Het betekende voor haar het begin van een succesvolle carrière...

Het topmodel werd in 1986 geboren, tijdens de laatste jaren van de Sovjet-Unie, in de stad Yemanzhelinsk nabij Kazachstan. Ze dankt haar knap uiterlijk aan de Tataarse roots van haar vader. "Mijn vader had een donkere huid, omdat hij een Tataar was. Tataren zien er soms Braziliaans uit. Mijn lichte ogen heb ik van mijn moeder", vertelde ze ooit zelf aan de media. Haar moeder Olga is een Russische muzieklerares.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team