Zoeken

Marokkaanse Asha is een rijzende popster in Spanje

21 oktober 2020 - 11:40 - Cultuur

©

De jonge Marokkaanse zangeres Hajar Sbihi, alias Asha, pakt uit met haar talent. Ze woont in Spanje, heeft haar diploma op zak en begint aan een internationale carrière met een microfoon in de hand.

In korte tijd werd Hajar een nieuwe rijzende ster van de samenstelling en de uitvoering van muziek in Spanje. De jonge Marokkaanse, oorspronkelijk afkomstig uit Salé, wordt vaak gevraagd door de beste Spaanse- en Engelstalige artiesten in Spanje en in verschillende andere landen.

Asha verhuisde in 2015 naar Spanje om haar studies aan de IE University te vervolledigen. Ze werd daar voorzitter van de muziekclub waar ze haar muzikale talenten ook ontsluierde. In Marokko was ze lid van de ’Chanterie de Rabat’, het eerste zangkoor in Marokko. In Spanje begon haar muzikale carrière in 2016-2017. Ze maakte er indruk met twee nummers voor het album van Merche en met het nummer "Lento" van Gemeliers feat, Joey Montana & Sharlene. Deze laatste titel werd een hit in Zuid-Spanje, meldt Map.

De jonge zangeres werd in 2018 benaderd door het team van Becky G, een in Mexico geboren Amerikaanse rapper, danseres, singer-songwriter en actrice. Ze nam deel aan de compositie van het nummer "Booty", dat drie maal platina behaalde in de Verenigde Staten en twee maal platina in Spanje. In 2019 stelde Hajar het nummer "Oye Pablo" samen voor Danna Paolo, een succesvolle Netflix-actrice en nummer één artiest in Mexico, waar het nummer drie maal platina won en werd bekeken door 152 miljoen mensen op YouTube. Na haar afstuderen in juni 2019 wijdde Hajar zich volledig aan haar muzikale activiteiten en bracht ze in juni 2020 haar eerste single "Besame" uit. Deze titel was meteen succesvol op sociale media en op de platforms voor muziekdistributie. Asha bemachtigde binnen een maand een miljoen bezoeken op YouTube en meer dan 500.000 streams op Spotify.

Asha stelde ook het nummer "Palante" samen, dat in september 2020 Spanje zal vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2020 en uitgevoerd zal worden door Solea Fernandez. Daarnaast komt haar tweede single uit op 23 oktober. Dit alles is voor haar het bewijs dat "een droom is uitgekomen". "Mijn droom was altijd om een grote ​​zangeres te worden, maar ik heb nooit gedacht dat mijn traject in Spanje zou beginnen. Soms gebeuren er toevallig goede zaken," zegt de zangeres die haar trots over haar carrière niet onder stoelen of banken steekt. Ze reisde reeds de wereld rond om belangrijke evenementen als de Grammy Awards bij te wonen.

De jonge belofte kan rekenen op de steun van haar familie en is van plan grote prestaties neer te zetten in de muziekwereld. "Dit is nog maar het begin, ik zal er alles aan doen om een vlekkeloos professioneel traject uit te stippelen, om de vlag van mijn land waardig te zijn en te eren", zegt Asha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team