Zoeken

Aboubaker (3): "Geef me mijn vader terug"

18 februari 2021 - 15:20 - Gemeenschap

©

De driejarige Aboubaker uit Fnideq mist zijn vader Abdelilah die in Sebta vastzit. Sinds de sluiting van de grenzen tussen Marokko en Sebta heeft de jongen zijn vader niet meer gezien. Tijdens een demonstratie op vrijdag werd een foto van Aboubaker en zijn moeder gemaakt. De jongen houdt een bord vast waarop staat hoe erg hij zijn vader mist.

De foto ging na de demonstratie van afgelopen vrijdag viraal op sociale media. Het gezin lijdt onder de gedwongen scheiding. Het beeld laat zien hoe de burgers in de omgeving lijden onder de sluiting van de grenzen. De grenzen werden bijna een jaar gesloten door de coronaviruspandemie.

Vader Abdelilah zat door het coronavirus vier maanden lang zonder inkomen en had amper iets te eten. Hij moest tijdens de lockdown bij vrienden verblijven. Zijn vrouw Hanan kon nog net op tijd Sebta verlaten. Ze werkte 16 jaar als huishoudster in de Spaanse enclave. Zij kon wel terugkeren naar hun kinderen van 18, 8, en 3 jaar. Maar zonder vader Abdelilah.

De vader heeft inmiddels een baan gevonden in een café in de enclave. Op deze manier kan hij zijn gezin op afstand financieel onderhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team