Zoeken

Inhuldiging ringweg Beni Mellal

28 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

De provinciale autoriteiten hebben, als onderdeel van het herstel van de strategische verbindingswegen in de regio Beni Mellal-Khenifra, de aanleg besloten van een ringweg voor de stad Beni Mellal. Deze vervoersinfrastructuur werd afgelopen donderdag in gebruik genomen. Het zal de economische activiteit in de regio stimuleren.

Voor de aanleg van de 13,5 km lange weg was een financiering nodig van 150 miljoen dirham, waarvan 70 miljoen dirham voor de aankoop van grond en 80 miljoen dirham voor de uitvoering van de werken, meldt MAP.

Lees ook: Verbreding snelweg Casablanca-Berrechid van start

De nieuwe weg zal naar verwachting helpen het verkeer te ontlasten en de verkeersveiligheid te vergroten in de stad Beni Mellal, vooral op de hoofdwegen, die een verlenging zijn van de nationale weg Nr 8, aldus de provinciale directeur van infrastructuur tijdens de inwijdingsceremonie.

Lees ook: Marokko: grootse plannen voor snelwegen

Deze weg zal het goederenverkeer vergemakkelijken en de reistijd verkorten. Dit is belangrijk voor investeerders en ondernemers, omdat de nieuwe ringweg de belangrijkste structurele projecten van de stad, zoals de luchthaven van Beni Mellal, de snelweg Beni Mellal-Casablanca, de Agropol en de logistieke zone, rechtstreeks met elkaar verbindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team