Zoeken

Marokko: grootse plannen voor snelwegen

2 december 2021 - 11:20 - Economie

©

Een verbinding tussen de nieuwe haven van Nador met de westelijke Middellandse Zee en de aanleg van de continentale snelweg om de te verwachten congestie van de corridor Rabat-Casablanca te verlichten. Dit zijn de twee grote projecten die de Marokkaanse snelwegenmaatschappij ADM in haar nieuwe nationale uitbreidingsprogramma heeft gepland.

ADM blijft zich inzetten voor het onderhoud van het nationale autosnelwegennet, met name door het onderhoud van de 1800 km aan snelwegen en de voortzetting van de verdrievoudiging van knooppunten, aldus Anouar Benazzouz, directeur-generaal van ADM, in een interview dat gepubliceerd werd in het jaarverslag 2020 van het bedrijf.

Lees ook: Marokko lanceert verdrievoudiging van snelwegen in 2021

Het bedrijf zal de komende jaren volharden in haar werk, ondanks de moeilijke context van de coronacrisis, voegde Benazzouz eraan toe. Hij benadrukte ook de voortzetting van het digitaliseringsproces van het bedrijf. "Wij hebben een niveau bereikt van integratie van technologie in onze knowhow en processen, die nodig is voor de verdere ontwikkeling," zei hij. ADM wil ook actiever zijn op andere gebieden die deel uitmaken van haar agenda, zoals "het ondersteunen van jonge start-ups, meer investeren met onze gerenommeerde partners op het gebied van R&D en innovatie".

Lees ook: Marokko: overzicht van de geplande snelwegen

"Zoals alle onderdelen van ons land heeft ADM blijk gegeven van een grote veerkracht ten overstaan van de gevolgen van de coronapandemie. Een crisis die wordt ervaren als een test van de soliditeit van haar fundamenten en haar vermogen tot innovatie om in deze periode een openbare dienst van kwaliteit te blijven handhaven", zegt Benazzouz. Het bedrijf is erin geslaagd duizenden banen te behouden en in 2020 "tastbare en belangrijke" resultaten te boeken, zowel op het gebied van bouw als in haar missie van dienstverlening aan de gebruikers.

Lees ook: Marokkaanse snelwegbedrijf ADM: 40 miljard dirham schulden

Volgens de manager werden tijdens deze periode "de grootste en meest complexe projecten die ooit onder het beheer van ADM zijn uitgevoerd" voltooid. "Wij hebben grootschalige projecten uitgevoerd, zoals de verdrievoudiging van de autosnelweg Casablanca-Berrechid en de verdrievoudiging van de ringweg rond Casablanca", zegt hij. Hij is ook verheugd over het feit dat de digitalisering van de betaalmiddelen bij ADM een realiteit is geworden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team