Zoeken

Nieuwe snelweg verbindt Beni Mellal met Fez en Meknes

17 maart 2024 - 16:00 - Marokko

©

Het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water heeft vrijdag een aanbesteding uitgeschreven voor de studie van de aanleg van een snelweg tussen Beni Mellal, Fez en Meknes. De nieuwe verbinding moet de sociaaleconomische en toeristische ontwikkeling van het oostelijke centrum van Marokko boosten.

"De studie omvat het voorontwerp van de twee trajecten (Beni Mellal-Khenifra en Khenifra-Fez/Meknes), de definitie- en voorontwerpstudie van kunstwerken, de uitvoering van topografische werkzaamheden en de studie van knooppunten," zo staat te lezen in het bestek van de aanbesteding. De opdracht omvat alle aspecten van het project, van technische en veiligheidskwesties tot milieueffecten en economische en financiële analyses. De uitvoering van dit project kost 16,6 miljoen dirham, waarvan 8,1 miljoen dirham voor het eerste traject en 8,5 miljoen dirham voor het tweede.

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: "vertragingen en disfuncties" baren zorgen

De snelweg Beni Mellal-Fez/Meknes is opgenomen in het Nationale Snelwegenplan (SAAN) 2025 en maakt deel uit van een breder project voor de aanleg van een centrale as Safi-Marrakech-Beni Mellal-Fez/Meknes-Tanger/Tetouan. De realisatie van dit ruimtelijke ordeningsproject zal de sociaaleconomische en toeristische ontwikkeling van het oostelijke centrum van het koninkrijk versnellen. De provincies in het zuidoosten zullen ook van dit project profiteren dankzij de verbinding met de regio Errachidia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team