Zoeken

Verbreding snelweg Casablanca-Berrechid van start

21 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Autoroutes du Maroc (ADM) heeft bekendgemaakt dat de werken zijn begonnen voor de verbreding van de laatste twee delen van de autosnelweg Casablanca-Berrechid en de ringweg rond Casablanca tot 2×3 rijstroken.

De werkzaamheden strekken zich uit over een 60 km lang traject van het knooppunt Mohammedia naar het knooppunt Lissasfa tot het knooppunt Berrechid. Het is één van de drukste trajecten van autosnelwegen in het koninkrijk, aldus ADM in een persbericht.

Lees ook: Marokko: grootse plannen voor snelwegen

Vanwege de complexe werkzaamheden stelt het agentschap dat een schema werd opgesteld zodat het verkeer zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden. De eerste fase omvat voorbereidende werkzaamheden, met name het vergroten van de capaciteit van de tolpoorten bij Tit Mellil, Bouskoura, Berrechid en het vliegveld Mohammed V, en het verbreden van de snelweg over 3 km aan weerszijden van de vier tolstations.

Deze fase vergde een budget van 400 miljoen dirham, dat geheel uit ADM’s eigen middelen werd gefinancierd. De tweede fase, die eind 2019 al startte, bestaat uit de verbreding van drukste delen van de snelweg tot 2×3 rijstroken, terwijl het verkeer op 2×2 rijstroken wordt gehouden.

Lees ook: Derde rijstrook snelweg Casablanca-Berrechid officieel in gebruik genomen

Bij deel 2 is Bioui Travaux ingeschakeld voor de uitvoering van de werkzaamheden. De kosten bedragen 400 miljoen dirham en de uitvoeringstermijn is 36 maanden. Deel 3 is gegund aan de Groupe Mojazine, voor een bedrag van 517 miljoen dirham en heeft een uitvoeringstermijn van 45 maanden.

Het beheer van deze twee complexe bouwplaatsen is in handen van ADM’s dochtermaatschappij voor technische expertise, ADM Projet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team