Zoeken

Meer info’s over 82-jarige toeriste die in Marokko werd vermoord

19 december 2022 - 07:00 - Marokko

©

De bejaarde Franse toeriste die op maandag 12 december in Marokko overleed, was samen met haar man in de badplaats Moulay Bousselham, toen ze met stenen werden bekogeld. Haar man is opgenomen in het Moulay Youssef-ziekenhuis in Rabat en verkeert in een stabiele toestand.

De twee Franse toeristen zijn afkomstig uit Montbazin, een gemeente met 3000 inwoners in de Hérault. Het betreft een stel ervaren reizigers die vaak naar Afrika reizen. Ze maakten een tussenstop in Marokko. "Ze waren op weg naar Mauritanië, Marokko was een tussenstop. De gebeurtenissen zijn moeilijk te geloven. Het is echt verschrikkelijk", vertelt een vriendin van de slachtoffers die ook in Montbazin woont, aan Midi Libre.

Lees ook: Marokko: 82-jarige Franse toeriste vermoord

De aanval op het bejaard koppel vond maandag plaats in Moulay Bousselham, een badplaats in de provincie Kenitra, in de buurt van Rabat. "We hadden de afschuwelijke aanval in Marokko gezien, maar hebben geen seconde gedacht dat het over hen ging," zegt de vriendin. De 82-jarige vrouw overleed aan een hoofdwonde in het Moulay Youssef ziekenhuis in Rabat. Haar man ligt nog steeds in het ziekenhuis. "Ze waren erg bekend in het dorp, ze kwamen elke ochtend naar het café. Ik gaf ze de bijnaam ’de minnaars’," herinnert ze zich. "Ze waren zo close als maar kan, ik weet niet hoe hij zonder haar moet verder leven."

Lees ook: Toeriste aangerand in Agadir, verdachte opgepakt

Het Marokkaanse parket heeft donderdag een gerechtelijk onderzoek geopend tegen een man die werd gearresteerd op verdenking van de moord op de 82-jarige vrouw uit Herault. Het zou om een verward persoon gaan, aldus de Koninklijke Gendarmerie. Op bevel van de Marokkaanse justitie werd de vermeende aanvaller opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Bladna.nl