Zoeken

Toeriste aangerand in Agadir, verdachte opgepakt

11 december 2022 - 13:00 - Marokko

©

De politie in Agadir heeft afgelopen weekend een man gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de aanranding van een buitenlandse toeriste. Er is een onderzoek gestart.

Het slachtoffer, waarvan de naam en nationaliteit niet bekend zijn gemaakt, verklaarde aan de speurders van Agadir dat ze door de verdachte was verkracht.

Lees ook: Verkrachting, aanranding... rapconcert in Casablanca loopt uit de hand

Volgens de eerste onderzoeksresultaten werd de toeriste door de verdachte thuis uitgenodigd in Ait Melloul, 15 km ten zuiden van Agadir, nadat zijn vrouw daarmee had ingestemd. Laat in de avond zou hij haar naar haar hotel brengen, maar zou hij een "compleet verkeerde route" hebben genomen.

Onderzoek bevestigde dat de toeriste door de verdachte seksueel was aangerand. Hij werd gelokaliseerd en gearresteerd. Het slachtoffer woordt bijgestaan door de Cel voor hulp aan vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van geweld.

Lees ook: Moslima overleden na gewelddadige aanranding in Frankrijk

De verdachte is in hechtenis genomen en er is een gerechtelijk onderzoek ingesteld om de zaak op te helderen. Ook wordt onderzocht of zijn vrouw een rol heeft gespeeld bij het faciliteren of verbergen van de misdaad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team