Zoeken

Mysterieuze aanval op Italianen in Fez, onderzoek loopt nog

20 oktober 2023 - 22:27 - Marokko

©

De politie heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht twee Italiaanse toeristen met een mes te hebben aangevallen in Fez. Een onderzoek is gaande om deze zaak op te helderen.

De aanval vond donderdag plaats in de toeristische stad Fez. Twee Italiaanse toeristen werden tijdens een wandeling in de stad zonder reden met een mes aangevallen. Beiden raakten lichtgewond aan de arm en hand meldt Le360. De dader zou aan psychische stoornissen lijden. Hij werd kort na de aanval gearresteerd. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat hij "sinds 2013 een medische behandeling voor psychiatrische aandoeningen volgt, met zijn laatste ziekenhuisopname op 19 september". Er loopt een onderzoek naar de zaak.

Lees ook: Britse toerist komt om bij hotelbrand in Marrakech

Een soortgelijke aanval vond in december 2022 plaats in Moulay Bousselham, een badplaats in de provincie Kenitra, nabij Rabat. Een 82-jarige Franse toeriste en haar echtgenoot werden door een onbekende man aangevallen. De bejaarde vrouw werd opgenomen in het Moulay Youssef ziekenhuis in Rabat, waar ze bezweek aan een schedeltrauma. Het openbaar ministerie had een gerechtelijk onderzoek geopend tegen een man die "tekenen van mentale instabiliteit" vertoonde. De Marokkaanse justitie had ook zijn opname in psychiatrische zorg bevolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team