Zoeken

"Gerechtigheid voor Aymen"

23 december 2022 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Aymen, de 14-jarige tiener die op de avond van 14 december na de wedstrijd Marokko-Frankrijk in het Franse Montpellier werd aangereden door een dolleman, werd dinsdag begraven in Grammont, na een stille tocht met meer dan 3000 mensen.

Ouders, familieleden, kinderen, vrienden van Aymen, de inwoners van de wijk La Paillade en van het stadscentrum, waren aanwezig op de witte mars die dinsdag werd georganiseerd om een laatste eer te bewijzen aan de overleden tiener. De demonstranten riepen op tot gerechtigheid voor de jongen, die na de wedstrijd Frankrijk-Marokko op 14 december omver werd gereden door een doorrijder, meldt Franceinfo. De stille tocht is om 14.00 uur vertrokken vanuit het Zenithplein en eindigde op de begraafplaats in Grammont.

Lees ook: Dood Aymen: broer Saïd "kapot van binnen"

"Het is onmogelijk, ik zag hem overdag... en ’s avonds was hij weg," vertelde één van de vrienden van Aymen. "Hij was mijn vriend, mijn klasgenoot. We zijn samen opgegroeid..." Ook buren en familieleden zijn nog steeds in shock. "Het is enorm, een 13-jarige jongen die buiten zijn schuld om overlijdt, het heeft ons allemaal heel diep geraakt", vertrouwde een buurvrouw toe. "Er is zoveel solidariteit rond deze jongeman die er niet meer is," bevestigde een familielid.

De gebeurtenissen vonden plaats op 14 december na de wedstrijd Marokko-Frankrijk. Een auto heeft Aymen, een 14-jarige Marokkaanse tiener, aangereden op een weg langs een tramlijn in de wijk Paillade. Hij werd opgenomen op de intensive care met levensbedreigende verwondingen en overleed korte tijd later. Het voertuig van de bestuurder werd "op enkele meters van het ongeval gevonden en in beslag genomen".

Lees ook: Marokkaanse tiener doodgereden tijdens WK-feest in Frankrijk

In de nasleep van het incident hebben onderzoekers een persoon gearresteerd en in hechtenis genomen, maar deze laatste werd weer vrijgelaten nadat de bestuurder werd geïdentificeerd. "Een persoon die sinds 16 december 2022 in hechtenis zat is inmiddels vrijgelaten zonder dat er een aanklacht tegen hem is ingediend", zei Fabrice Belargent, officier van justitie in Montpellier. "Er zijn verschillende getuigen van de gebeurtenissen gehoord en het onderzoek wordt voortgezet", voegde hij eraan toe. De politie is nog steeds op zoek naar een persoon die ervan wordt verdacht de bestuurder van het voertuig te zijn geweest tijdens het incident.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team