Zoeken

Influencer Warda A. in hechtenis na "grap" over Israëlische baby in oven

11 november 2023 - 19:30 - Marokko

©

Influencer Warda A. is in Frankrijk in opspraak geraakt vanwege een ironische video over de vermeende dood van een Israëlische baby in een oven tijdens de aanvallen van Hamas in oktober. Zij is in hechtenis genomen op verdenking van verheerlijking van terrorisme.

Warda A. zou oorspronkelijk op vrijdag in een spoedzitting worden berecht, maar haar rechtszaak is uitgesteld tot 22 november. Ze blijft onder gerechtelijk toezicht. In een video die ze vorige week publiceerde, gaf ze op sarcastische wijze commentaar op de situatie van de baby, wat leidde tot meldingen op het platform Pharos en een vooronderzoek op 3 november.

Lees ook: Anwar El Ghazi door club ontslagen na steun aan Palestina

Na de vele meldingen nam de criminele brigade de zaak over. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, kondigde aan dat hij gerechtelijke stappen had ondernomen, gesteund door organisaties zoals Licra en Advocaten Zonder Grenzen.

Lees ook: Fouad Ahidar onder vuur in België na steun aan Palestina

De jonge vrouw, van Franse nationaliteit volgens haar advocaat, wordt vervolgd voor "verheerlijking van terrorisme via een online communicatiedienst" en "publieke aanzetting tot haat, geweld of discriminatie". De video is ook gemeld bij het Nationale Centrum voor de Bestrijding van Online Haat (PNLH) van het Openbaar Ministerie in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team