Zoeken

Marokkaanse influencer, van TikTok tot drugshandel

27 december 2023 - 17:00 - Marokko

©

Een bekende TikTok-influencer is door de gerechtelijke politie van Sala El Jadida gearresteerd op verdenking van drugshandel. Ze zou de illegale activiteiten van haar echtgenoot hebben voortgezet na zijn arrestatie.

De zaak kwam aan het licht toen een van haar klanten, die gearresteerd werd voor drugshandel, aan de politie bekende dat hij zijn Chira (een type cannabis) van de influencer had gekocht. De politie zette een val op en arresteerde haar in de wijk Moulay Ismaël, meldt Assabah.

Lees ook: Van IS-strijder tot TikTok-influencer: het tweede leven van Tareena Shakil

De influencer was op TikTok bekend van haar video’s over koken en andere huishoudelijke activiteiten, waarmee ze een stevige reputatie opbouwde. Dit succes leidde ertoe dat ze een bedrijf startte voor de verkoop van cosmetische producten. Na de arrestatie van haar man voor drugshandel, besloot ze zijn "handel" voort te zetten om in het levensonderhoud van haar gezin te voorzien.

Voor haar illegale handel werkte ze samen met een drugbaron die haar voorzag van grote hoeveelheden Chira, die ze vervolgens doorverkocht met de hulp van een jonge vrouw die ze had aangenomen voor de verkoop. Daarnaast verhuurde ze kamers aan individuen met een strafblad om een plek in de drugshandelwereld te verwerven.

Lees ook: Terreurverdachte-influencer in Spanje opgepakt dankzij Marokko

Na haar arrestatie is de influencer in voorlopige hechtenis geplaatst in de Al Arjat gevangenis, op bevel van de openbare aanklager bij de rechtbank van eerste aanleg in Salé. Haar zaak is uitgesteld tot volgende week om haar advocaat de tijd te geven de bewijzen in te zien. Haar medeplichtige, bijgenaamd "Bint Atika", en de drugsleverancier, bekend als "Amimi", zijn beide voortvluchtig en worden gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team