Zoeken

Fouad Ahidar onder vuur in België na steun aan Palestina

10 november 2023 - 13:00 - Marokko

©

Fouad Ahidar, Brusselse afgevaardigde en voorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, heeft zijn excuses aangeboden na controversiële uitspraken over het Israëlisch-Palestijnse conflict.

"Ik sta aan de zijde van alle slachtoffers, zowel Israëlisch als Palestijns. Ik pleit voor een onmiddellijke staakt-het-vuren, de toelating van permanente humanitaire hulp en een zo snel mogelijke oplossing gebaseerd op de coëxistentie van twee staten. Alles wat ik wil, is dat Israëliërs en Palestijnen in vrede kunnen leven, ongeacht de moeilijkheden dat dit met zich meebrengt," verklaarde hij in een mededeling.

Lees ook: Noussair Mazraoui ontmoet joodse leiders na pro-Palestijnse post

Ahidar, van Marokkaanse afkomst, werd bekritiseerd na het verspreiden van een video waarin hij leek een parallel te trekken tussen de acties van Israël en de Joodse genocide tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze opmerkingen leidden tot een storm van kritiek bij de Vlaamse oppositiepartijen en dwongen zijn eigen partij om afstand van hem te nemen.

"Iedereen die me kent weet dat ik al jaren opkom voor de legitieme rechten van het Palestijnse volk op een menswaardig bestaan en een eigen staat. (...) Iedereen weet ook dat ik daar emotioneel van word. Ik druk me dan niet altijd even goed uit en ik begrijp dat mijn woorden zwaar zijn binnengekomen en aanleiding hebben gegeven tot conclusies die ik nooit bedoeld heb", reageerde Ahidar.

Lees ook: Anwar El Ghazi door club ontslagen na steun aan Palestina

"Op geen enkel moment was het mijn bedoeling de aanval van Hamas op 7 oktober tegen Israëlische burgers te bagatelliseren en ik veroordeel deze terroristische dan ook ondubbelzinnig," besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team