Zoeken

In Amsterdam doodgeschoten Akram El Idrissi was doelwit niet

15 augustus 2022 - 15:00 - Wereld

©

Akram el Idrissi werd afgelopen maart in de Rivierenbuurt in Amsterdam doodgeschoten, maar mogelijk was hij niet het doelwit van de schutter. Het Parool schrijft dat een vriend van Akram vermoedt dat hij het doelwit was.

De 21-jarige Akram El Idrissi werd op 23 maart van dit jaar doodgeschoten in de Hunzestraat, in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Een 22-jarige vriend van Akram vermoedt nu dus dat de kogels voor hem bedoeld zijn geweest. Dat zou blijken uit een vonnis in een strafzaak tegen de man.

Lees ook: Moordenaar Rachid Kotar veroordeeld in Amsterdam

El Idrissi werd op 23 maart rond 19:00 uur onder vuur genomen toen hij met vrienden rondhing bij een bankje naast de tennisbanen op de Hunzestraat. Hij raakte daarbij zwaargewond en overleed later op die avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De schutter kwam aanrennen en schoot vanaf een afstand van 20 meter, wat het moeilijk maakt om een vuurwapen goed te richten, schrijft Het Parool.

Lees ook: 30 jaar geëist voor vergismoord vriendin Anis B. in Amsterdam

Het Team Criminele Inlichtingen van de politie ontving een tip waarin een vriend van Akram het ’beoogde slachtoffer van de schietpartij in Amsterdam-Zuid’ wordt genoemd. Op 20 april viel de politie op basis van die tip zijn huis binnen en vond daar een revolver met munitie. De jongeman erkende het wapenbezit en zegt dat hij het vuurwapen aanschafte omdat hij wist dat de kogels die Akram raakten voor hem waren bedoeld. De rechtbank veroordeelde hem tot 4 maanden gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team