Zoeken

30 jaar geëist voor vergismoord vriendin Anis B. in Amsterdam

18 mei 2022 - 19:40 - Wereld

©

Justitie eist drie keer 30 jaar tegen drie Amsterdammers voor de moord op Ayla Mintjes. Volgens het Openbaar Ministerie is er voldoende bewijs dat ze haar om het leven hebben gebracht, in een poging haar vriend Anis B. te liquideren.

Anis B. en zijn 27-jarige vriendin Ayla Mintjes werden in mei vorig jaar beschoten, toen ze in hun auto uit de parkeergarage reden van haar appartementencomplex in Amsterdam Nieuw-West. Haar vriend, die de aanslag overleefde, was volgens justitie het beoogde doelwit van de liquidatie. Mintjes overleed diezelfde nacht aan haar verwondingen. Justitie noemt haar een onschuldig slachtoffer. Samuel Y. en Jeremia T., worden ervan verdacht de schutters te zijn geweest en Renato F. was volgens justitie de chauffeur van de vluchtauto, schrijft NOS.

Lees ook: Zes jaar cel voor voorbereiden liquidatie Anis B. in Amsterdam

De drie verdachten hebben volgens het Openbaar Ministerie de moord met een niet te bevatten roekeloosheid en nonchalance gepleegd. "Kennelijk maakte het voor de verdachten niet uit wie er om het leven werd gebracht en of er onschuldige burgers zouden worden geraakt", zei de officier van justitie. De kogels zouden tot 500 meter verderop in een balkon zijn gevlogen. "Achteraf bleken er ook gewoon kinderen op straat te hebben gespeeld."

Lees ook: Neerschieten Amsterdamse Ayla is wraakactie voor liquidatie Ibrahim Azaim

De aanval op Ayla Mintjes en Anis B. werd maanden van tevoren voorbereid en vier verdachten werden reeds veroordeeld voor de liquidatie. In april werden een 21-jarige en 22-jarige man tot zes jaar cel veroordeeld voor het voorbereiden van de moord op Anis B. De rechtbank doet in deze zaak een uitspraak op 18 juli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team