Zoeken

Tot 26 jaar cel voor moord op vriendin Anis B. in Amsterdam

21 juli 2022 - 12:20 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag drie mannen veroordeeld tot celstraffen van 20, 22 en 26 jaar, voor het doodschieten van de 27-jarige Ayla Mintjes in Amsterdam. Ze werd vorig jaar beschoten toen ze met haar vriend Anis B. in een auto zat. Hij is het vermoedelijke doelwit van de moordaanslag.

Ayla zat in mei vorig jaar met haar vriend Anis in de auto toen ze werden beschoten. Anis B. is een bekende uit het criminele milieu en het vermoedelijke doelwit van de aanslag, maar hij overleefde de schietpartij. Mintjes overleed diezelfde nacht nog aan haar verwondingen.

Lees ook: 30 jaar geëist voor vergismoord vriendin Anis B. in Amsterdam

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat Samuel Y. (21), Jeremia T. (22) en Renato F. (35) de moordaanslag hebben uitgevoerd. Getuigen zagen de drie mannen de vluchtauto in brand steken en er zijn brandwonden op hun lichamen aangetroffen, schrijft AT5. De rechtbank rekent het hen zwaar aan dat ze op klaarlichte dag met twee automatische wapens het vuur hebben geopend en tientallen keren hebben geschoten. In meerdere auto’s en huizen werden kogelinslagen gevonden.

Lees ook: Zes jaar cel voor voorbereiden liquidatie Anis B. in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie had eerder 30 jaar cel geëist tegen de drie verdachten, maar de hoogste straf die de rechter uit heeft gesproken was voor Renato F., die sinds zijn jeugd al voor diverse feiten werd opgepakt. De twee twintigers kregen, onder meer vanwege hun jeugdige leeftijd, een wat lagere straf opgelegd. De laagste straf was voor Jeremia T., die als verminderd toerekeningsvatbaar wordt gezien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team