Zoeken

Minister wil dat bestuur Islamitische School Amsterdam opstapt

31 augustus 2022 - 11:40 - Wereld

©

Nadat een recent inspectierapport opnieuw heeft aangetoond dat er bij de stichting Islamitische School Amsterdam (ISA) sprake is van wanbeleid, heeft onderwijsminister Dennis Wiersma besloten dat het bestuur zo snel mogelijk moet opstappen.

De aanleiding voor het besluit van Wiersma is een nieuw inspectierapport, waaruit blijkt dat er bij ISA sprake is van financieel wanbeleid, onrechtmatige verrijking en onrechtmatig handelen. Hij heeft er geen vertrouwen in dat het bestuur het probleem zelf zal oplossen en grijpt daarom in, schrijft het AD.

Lees ook: Financiële chaos op As-Siddieqscholen Amsterdam

De Stichting ISA beheert drie basisscholen verdeeld over vier locaties in Amsterdam, met name al Yaqoet, al Maes en al Jawhara. Het bestuur erkent het wanbeheer, maar wil niet aftreden. Daarom kondigt Wiersma nu deze maatregel aan, het is de zwaarste die hij aan scholen kan opleggen.

Lees ook: Onrust blijft op islamitische Haga Lyceum Amsterdam

Naast een gebrekkige administratie en interne controle, is de scholenkoepel volgens de Onderwijsinspectie teveel verweven met de stichtingen die zorgen voor het leerlingenvervoer en de weekendscholen, wat onrechtmatige verrijking tot gevolg heeft. De inspectie vordert daarom 300.000 euro aan onterechte bestedingen terug en de scholenkoepel krijgt ook tijdelijk minder overheidsgeld, omdat er niets is gedaan met eerdere aanbevelingen van de inspectie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team