Zoeken

Schietpartij Marbella: Nederlandse Marokkaan in hechtenis

23 juli 2022 - 09:00 - Wereld

©

De onderzoeksrechtbank in het Spaanse Marbella heeft een Nederlander van Marokkaanse afkomst en zijn vriend in voorlopige hechtenis genomen, zonder mogelijkheid van vrijlating op borgtocht. Ze worden verdacht van de schietpartij die maandagnacht plaatsvond in een nachtclub in Marbella (Málaga).

De twee verdachten worden beschuldigd van poging tot moord, mishandeling en verboden wapenbezit. De Nederlander van Marokkaanse afkomst wordt vastgehouden als vermeende dader en zijn vriend als medeplichtige, zo vernam Málaga Hoy uit justitiële kringen.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander opent vuur in nachtclub in Marbella (video)

Een ruzie in een bekende nachtclub in de kuststad eindigde in een schietpartij waarbij in totaal vier mensen gewond raakten door kogels. Ze werden behandeld in een ziekenhuis aan de Costa del Sol. Een Ier met een borstwonde en een Marokkaanse vrouw met een buikwonde, beiden 32 jaar oud, worden nog steeds behandeld op de intensive care van het ziekenhuis. De twee andere gewonden, 18 en 36 jaar oud, mochten reeds naar huis terugkeren.

Lees ook: Marokkaanse bij slachtoffers schietincident in nachtclub Marbella

De hoofddader werd gewond door messteken in zijn nek, gezicht en rug. De politie doet nog onderzoek en is op zoek naar de verdachte die bij de Nederlander van Marokkaanse afkomst de verwondingen heeft toegebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team