Zoeken

Hakim Ziyech financiële meevaller voor FC Twente

7 oktober 2021 - 11:20 - Sport

©

FC Twente werd net zoals de meeste voetbalclubs niet gespaard door de coronacrisis. De club heeft in het afgelopen jaar ernstige verliezen geleden vanwege de coronabeperkingen. Enkel in het afgelopen seizoen verloor de club 1,7 miljoen euro.

De omzet van Twente daalde in dezelfde periode met 7,3 miljoen euro naar 18,3 miljoen euro. Toch kon de club rekenen op hulp van de overheid (5,1 miljoen euro) maar ook de steun van de supporters en sponsors die afzagen van compensatie (2,3 miljoen euro) en de transferinkomsten van meerdere spelers, waaronder Hakim Ziyech.

Lees ook: Vertrek in zicht voor Hakim Ziyech bij Chelsea

Tubantia meldt dat de transfers van Hakim Ziyech, Joachim Andersen en Quincy Promes een half miljoen euro opbrachten, een financiële meevaller voor de club. De transfers van Joël Drommel en Queensy Menig deze zomer, zullen pas in de jaarbalans van volgend jaar worden opgenomen.

Lees ook: Coach Chelsea maakt harde uitspraken over Ziyech

Twente werkte ook aan een daling van de kosten met 5,7 miljoen euro naar 20,4 miljoen euro. Dat gebeurde onder meer via een verlaging van het spelersbudget en de personeelskosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team