Zoeken

Iflix niet langer beschikbaar in Marokko

20 augustus 2022 - 15:00 - Cultuur

©

Het videostreamingplatform kan zijn diensten in Marokko niet langer aanbieden, nadat de Audiovisuele Autoriteit de licentie heeft ingetrokken. Daarom is Iflix niet langer beschikbaar in het koninkrijk.

Iflix Maghreb was slechts vier jaar actief in Marokko voordat het zijn activiteiten moest staken na een besluit van de Hoge Raad voor Communicatie en Audiovisuele Media. Het VoD-platform, dat actief is in Azië en de MENA-regio, werd ervan beschuldigd zijn informatieverplichtingen ten aanzien van de Raad niet te zijn nagekomen. Ondanks verschillende waarschuwingen gaf de exploitant geen gehoor, meldt LesEcos.

Lees ook: Disney+ lanceert zijn dienst in Marokko

Uit een rapport van een deurwaarder van 9 juli 2019 blijkt dat de exploitant zijn adres heeft gewijzigd zonder de toezichthouder daarvan in kennis te stellen. De deurwaarder verklaarde dat hij een ander bedrijf had gevonden op die locatie. Deze weigerde de ontvangst van de aanmaningsbrief van de Commissie te bevestigen.

Lees ook: Aflamin, eerste streamingplatform voor Marokkaanse film

Wegens deze tekortkomingen heeft de Commissie de licentie van Iflix Maghreb ingetrokken. De Commissie heeft ook in het Staatsblad bekendgemaakt dat Iflix een bedrag van 500.000 dirham (exclusief btw) en 5% van zijn jaaromzet moest betalen om de uitzending van de dienst te garanderen. Blijkbaar zijn deze verplichtingen nooit nagekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team