Zoeken

Commissie moet Marokkaanse diaspora betrekken bij ontwikkeling Marokko

31 augustus 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Economische, Sociale en Milieuraad (CESE) sluit zich aan bij de instellingen die zich inzetten voor de tenuitvoerlegging van de aanbevelingen van Koning Mohammed VI voor de wereld-Marokkanen. De Vorst deed deze aanbevelingen in zijn toespraak ter gelegenheid van de verjaardag van de Revolutie van Koning en het Volk.

De CESE heeft een commissie opgericht die moet onderzoeken hoe de bijdrage van wereld-Marokkanen aan de ontwikkeling van Marokko kan worden vergroot. Dat gebeurde op 26 augustus tijdens een bijeenkomst onder voorzitterschap van Ahmed Réda Chami, voorzitter van de Raad. De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de verschillende categorieën die samen het CESE vormen, alsook door de voorzitters van de permanente comités, meldt SNRTnews.

Lees ook: Koning Mohammed VI: "Marokko heeft al zijn kinderen in het buitenland nodig"

Via deze speciale commissie wil de Raad zijn deskundigheid ten dienste stellen van wereld-Marokkanen, naar hen luisteren en samen met hen nagaan hoe zij meer bij de nationale ontwikkeling kunnen worden betrokken. Het is de bedoeling "de diepe banden tussen de wereld-Marokkanen en Marokko te verstevigen," zoals Koning Mohammed VI in zijn toespraak van 20 augustus heeft gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team