Zoeken

Huelva start scheepvaartlijn met Marokko

16 december 2021 - 12:00 - Wereld

©

De voorzitter van het Havenbedrijf Huelva (APH), Pilar Miranda, heeft op Radio Huelva aangekondigd dat de haven in 2022 nieuwe reguliere lijnen met het Verenigd Koninkrijk en Marokko zal lanceren, om het verkeer van grondstoffen en agro-voedingsproducten vlotter te laten verlopen.

De haven heeft een aanvraag ingediend om een Schengengrens te zijn, om zo ook over de mogelijkheid te beschikken internationale passagiers te vervoeren en meer vaste lijnen te verwelkomen. Op deze manier zouden de Marokkaanse vrouwen die in de zachtfruitsector werken ook makkelijker uit Huelva naar Marokko kunnen gaan. Het bespaart hen een reis van vier uur naar de haven van Algeciras.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: start zeeroute Huelva-Casablanca

De haven voert daarnaast ook renovatiewerkzaamheden uit om de havenactiviteiten duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Het sanitaire netwerk, de bestrating en het elektriciteitsnet worden vernieuwd. Er zijn ook gesprekken gaande met bedrijven om groene waterstofprojecten in de haven uit te voeren, zegt Pilar Miranda verder.

Lees ook: GNV opent vijf nieuwe zeeroutes naar Marokko

Van de 30 belangrijkste havens in Europa is de haven van Huelva de één op na sterkste groeier in de afgelopen tien jaar, aldus de voorzitster. "In het jaar 2020 bedroeg de overslag 30 miljoen ton en dit jaar is dat cijfer dankzij grote inspanningen en diversificatie van de activiteiten al overschreden, benadrukte de voorzitter van APH. De haven van Huelva is volgens de voorzitter "een economische motor" voor de provincie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team