Zoeken

Algeciras eist hervatting zeeverbindingen met Marokko

27 februari 2022 - 18:20 - Wereld

©

De gemeenteraad van Algeciras heeft in zijn zitting van vrijdag de centrale regering verzocht om de onderhandelingen met Marokko te intensiveren, zodat de sinds maart 2020 opgeschorte maritieme verbindingen en de operatie Marhaba 2022, hervat kunnen worden.

De centrumrechtse partij Ciudadanos stelde de kwestie tijdens de laatste zitting van de gemeenteraad van Algeciras aan de orde. De partij herinnerde aan de naderende startdatum voor de operatie Marhaba 2022. Dankzij deze doorreis-operatie kunnen zo’n drie miljoen Marokkanen die in Europa en elders wonen, tijdens de zomervakantie via de haven van Algeciras, de Straat van Gibraltar oversteken naar Marokko, schrijft Europa Sur.

Lees ook: Spanje onderhandelt met Marokko hervatting zeeverbindingen dit jaar

De annulering van de Marhaba-operatie door Marokko in 2020 en 2021, had ernstige gevolgen voor het verkeer in de haven van Algeciras, die een gecumuleerd verlies heeft geleden van 9,3 miljoen passagiers en 2 miljoen voertuigen.

Lees ook: Redenen sluiting Marokkaanse zeegrenzen

De twee afgelopen jaren werden Wereld-Marokkanen verzocht om te reizen via de havens van Sète in Frankrijk en Genua in Italië, indien ze hun zomervakantie in Marokko wilden doorbrengen, aldus Ciudadanos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team