Zoeken

Alona Fisher Kamm vervangt David Govrin in Marokko

16 september 2022 - 14:00 - Marokko

©

Enkele dagen nadat David Govrin, hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, naar Israël werd teruggeroepen, is Alona Fisher Kamm aangesteld als tijdelijk verantwoordelijke.

De nieuwe verantwoordelijke van het Israëlische verbindingskantoor in Rabat was ambassadeur van Israël in Servië. De benoeming van Alona Fisher Khamm volgt op het schandaal rond David Govrin, die wordt beschuldigd van talrijke onregelmatigheden bij de uitoefening van zijn functie, zo meldde Le Desk.

Lees ook: Yair Lapid reageert op terugroeping Israëlische ambassadeur in Marokko

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hem teruggeroepen om te antwoorden op beschuldigingen van sommige van zijn medewerkers. Hieronder bevindt zich ook het hoofd van de veiligheid van het verbindingskantoor. Het gaat onder meer om seksuele intimidatie, uitbuiting en ernstige financiële misdrijven.

Volgens de krant Al Quds Al Arabi onthullen de in Israël gestarte onderzoeken reeds enkele feiten. Het voormalige hoofd van het verbindingsbureau in Rabat en twee van zijn medewerkers zouden betrokken zijn bij de seksuele intimidatie van drie Marokkaanse vrouwen en een Israëlische vrouw. Tot dusver zijn er geen verdere details over de identiteit van de slachtoffers, met uitzondering van het Israëlische slachtoffer. Die heeft relevante onthullingen gedaan voor een rechtbank in haar land, die niet aan de media zijn vrijgegeven.

Lees ook: David Govrin, rem voor ontwikkeling betrekkingen Israël-Marokko

De vier slachtoffers kunnen beslissen of ze David Govrin en zijn twee medewerkers aanklagen. Als er geen aanklacht wordt ingediend bij de bevoegde rechtbanken, zullen zij hun diplomatieke carrière kunnen verliezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team