Zoeken

Betekent vertrek Alona Fisher uit Marokko terugkeer David Govrin?

5 april 2023 - 09:00 - Marokko

©

Het Israëlische verbindingskantoor in Marokko heeft aangekondigd dat de missie van de interim-chef Alona Fisher Kamm in Rabat ten einde is gekomen, zonder de naam van haar opvolger te noemen. Fisher Kamm trad afgelopen september aan, nadat het voormalige bureauhoofd David Govrin naar Israël werd teruggeroepen. Naar verwachting zal hij nu naar zijn post terugkeren.

In een Tweet meldt het Israëlische verbindingskantoor dat de missie van Alona Fisher Kamm in Marokko ten einde komt en ze "deze gelegenheid aanneemt om iedereen te bedanken en afscheid te nemen na een verblijf van meer dan 6 maanden in het Koninkrijk Marokko". Volgens de tweet uitte Fisher Kamm haar dankbaarheid aan het koninkrijk en verklaarde ze dat Marokko voor altijd een impact op haar heeft gehad.

Lees ook: Israël start bouw ambassade in Marokko

De diplomate zei ook dat ze het Joodse erfgoed in het hele land heeft ontdekt, evenals de waarden van coëxistentie en tolerantie tussen religies, waarvoor Marokko al lang bekend staat. Ze benadrukte tevens haar trots op de prestaties en de ontwikkelde betrekkingen tussen de twee landen op alle gebieden.

Lees ook: Alona Fisher Kamm vervangt David Govrin in Marokko

Op 10 december 2020 kondigden Israël en Marokko de hervatting aan van hun diplomatieke betrekkingen, nadat deze in 2000 waren opgeschort. Over de redenen voor het einde van de functies van Fisher Kamm en over de benoeming van een opvolger werd voorlopig geen informatie verstrekt. De Israëlische openbare omroep kondigde onlangs de terugkeer aan van David Govrin, maar Marokko zou een veto kunnen stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team