Zoeken

Nieuw hoofd voor Israëlisch verbindingskantoor in Rabat

6 mei 2023 - 18:00 - Marokko

©

Shai Cohen is het nieuwe hoofd van het Israëlische verbindingskantoor in Rabat. Hij vervangt Alona Fisher, van wie de missie in april eindigde.

Het Israëlische verbindingskantoor in Rabat kondigde woensdag via een Tweet de benoeming aan van Shai Cohen, als het nieuwe hoofd van de diplomatieke missie. De Israëlische diplomaat maakt deel uit van de delegatie die de Israëlische minister van Economie en Industrie, Nir Barkat, begeleidt die momenteel een bezoek brengt aan Marokko, aldus het kantoor.

Lees ook: Betekent vertrek Alona Fisher uit Marokko terugkeer David Govrin?

De Israëlische minister ontmoette minister Ryad Mezzour van Handel en Industrie. Ze bespraken de oprichting van economische ondernemingen in Marokko en manieren om de economische samenwerking tussen de twee landen te versterken. Nir Barakat was dinsdag ook aanwezig op de openingsceremonie van het Internationaal Landbouwforum dat van 2 tot 7 mei in Meknes wordt gehouden.

Lees ook: Israël start bouw ambassade in Marokko

Alona Fisher verving David Govrin, die in september het doelwit is geworden van een intern onderzoek wegens verduistering en seksuele intimidatie. Zijn missie eindigde in april 2021. Marokko en Israël hebben hun betrekkingen hervat op 10 december 2020, onder auspiciën van de Verenigde Staten en in het kader van de Abraham Akkoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team