Zoeken

Bill & Melinda Gates Foundation zorgt voor honderden banen voor jonge Marokkanen

6 juli 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Marokkaanse Stichting voor Onderwijs en Werkgelegenheid (EFE-Marokko), de Bill & Melinda Gates Foundation en Silatech hebben de handen ineengeslagen om honderden banen aan jonge Marokkanen te kunnen aanbieden.

In totaal zullen 700 banen in verschillende sectoren, waaronder onderwijs, verkoop, levensmiddelen en drank, en de automobielindustrie, aan jonge Marokkanen worden aangeboden door Silatech, een internationale non-profit organisatie voor sociaal-economische ontwikkeling, en haar partners, de Bill & Melinda Gates Foundation en EFE-Maroc, meldt The Peninsula. Het project, getiteld "A Chance to Reset: Reskilling, Empowering for Sustainable Employment to Thrive", is erop gericht de wanverhouding tussen de vraag naar en het aanbod van vaardigheden te overbruggen en de hoge jeugdwerkloosheid in Marokko aan te pakken. Hierbij wordt vooral gedacht aan de situatie na de Covid-19 pandemie. In het kader van het vierjarenproject zullen in totaal 8175 jongeren banen met een hoge arbeidsbehoefte aangeboden worden.

Lees ook: Ikea rekruteert honderden medewerkers voor winkel in Tetouan

"De pandemie is catastrofaal geweest voor jongeren in de hele wereld, maar zij heeft het tempo van de veranderingen versneld, zodat organisaties als Silatech sterker dan tevoren zullen kunnen terugkomen. Wij geloven dat partnerships en vernieuwende oplossingen de ultieme manier zijn om het groeiende wereldwijde probleem van de jeugdwerkloosheid aan te pakken," aldus Hassan Ali Al Mulla, CEO van Silatech. "Sinds september 2021 heeft EFE-Maroc in het kader van het project "Reset" duizenden jongeren in heel Marokko opgeleid en meer dan 700 kandidaten aan een baan geholpen. Ons doel is 2000 arbeidsplaatsen per jaar te bereiken. Dat is haalbaar als we een sterk en wendbaar ecosysteem hebben. Dit is het geval in Marokko met zijn vier belangrijke pijlers: geëngageerde overheidspartners, een gemotiveerde privésector, jongeren met veel potentieel en een geëngageerd maatschappelijk middenveld," aldus Houda Barakate, CEO van EFE-Maroc.

Lees ook: Holberton opent high-tech school in Marokko

James Carty, adjunct-directeur voor het Midden-Oosten en Oost-Azië bij de Bill & Melinda Gates Foundation, is trots op wat het partnerschap met Silatech en EFE-Maroc in zijn eerste jaar heeft bereikt. "Programma’s als Reset zijn uiterst belangrijk, vooral in een land waar 43% van de bevolking jonger is dan 24 jaar," zei hij. De pandemie is de meest ernstige gezondheidscrisis die de wereld in lange tijd heeft gekend, en er is nog nooit zo’n grote behoefte geweest om de werkgelegenheid doelgericht en met innovatie aan te pakken.

Bladna.nl