Zoeken

Holberton opent high-tech school in Marokko

2 juni 2022 - 17:00 - Economie

©

Holberton, een in Californië gevestigde startup die gespecialiseerd is in coderingsopleiding, heeft de opening van een fysieke campus in Marokko aangekondigd. Het wordt de derde campus op het continent, na Zuid-Afrika en Tunesië, dat in 2019 werd geopend.

Holberton biedt een project-gebaseerd academisch alternatief voor de opleiding van de volgende generatie software ingenieurs. Met de vestiging van een filiaal in het koninkrijk, wil het bedrijf uit de Silicon Valley zijn missie voortzetten om het tekort aan IT talent in Afrika aan te pakken. Volgens een verklaring van de Californische start-up zullen tegen het eind van dit jaar meer dan 250.000 Afrikanen opgeleid zijn.

Lees ook: Tetouan: derde campus 1337 school in januari open

Bijna 100 Marokkaanse studenten in Marokko profiteren nu al van de programma’s en diensten voor software-ontwikkeling van Holberton. "Sinds het begin van het jaar hebben 95 Marokkaanse studenten aan onze programma’s deelgenomen. Holberton is van plan om binnen 2-3 jaar een eigen campus in Marokko te openen," bevestigt Julien Barbier, oprichter en CEO van Holberton, in een interview met Challenge.

Holberton biedt over de hele wereld vernieuwende en hoogwaardige cursussen voor hoger onderwijs in fysieke en digitale vorm. In 2022 hebben deze cursussen op het Afrikaanse continent duizenden studenten aangetrokken. "Hieruit blijkt de groeiende belangstelling van Afrikanen voor IT loopbanen en de behoefte aan onderwijs op het continent. Holberton’s oplossingen komen gedeeltelijk aan deze behoefte tegemoet," aldus Barbier.

Lees ook: Marokkaanse 1337-school in wereldtop 5

Deze intensieve cursussen van 12 tot 24 maanden, waarvan de universitaire certificaten gelijkwaardig zijn aan die in de Silicon Valley, bestrijken alle IT-beroepen: ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in webontwikkeling, front-end, back-end, machinaal leren, AR/VR of blockchain.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team