Zoeken

Ikea rekruteert honderden medewerkers voor winkel in Tetouan

23 april 2022 - 16:20 - Economie

©

De Zweedse meubelgigant Ikea is een campagne gestart om meer dan 500 werknemers aan te werven voor zijn nieuwe winkel op de weg naar Cabo Negro bij Tetouan, die deze zomer open moet gaan.

De vacatures omvatten directe banen en bijna 1000 indirecte banen, aldus de onderneming in een persbericht. Aanwerving geschiedt via plaatselijke autoriteiten, universiteiten, scholen, het arbeidsbureau Anapec, enz.

Lees ook: Ikea opent in juni nieuwe winkel in Marokko

Ikea stelt ook gelijkheid, diversiteit en gelijke kansen centraal in haar aanwervingsbeleid en reserveert 10% van de posten voor personen met een handicap. "Het doel is om 80% van het personeel lokaal in dienst te nemen," zegt Chakir Berrada, directeur van de toekomstige winkel in Cabo Negro.

De groep biedt nieuwe werknemers niet alleen een vast contract met een bovengemiddeld salaris, maar wijst er ook op dat het concern voordelen biedt zoals een particuliere ziektekostenverzekering, een CIMR-pensioen en vervoer.

Lees ook: Ikea opent winkel in Tetouan

De Zweedse meubelgigant legt uit dat de winkel in Cabo Negro deel uitmaakt van het algemene uitbreidingsplan van de groep in Marokko, dat vijf jaar geleden van start ging. Het uitbreidingsprogramma omvatte de Zeneta-warenhuizen, de lancering van verscheidene pop-up winkels, de nieuwste winkelformule in de Morocco Mall in Casablanca en de e-commerce website.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team