Zoeken

Hoax over halal prostitutie in Nederland houdt Marokkanen bezig

23 mei 2014 - 20:04 - Gemeenschap

©

Volgens een wilde gerucht op het internet opent in juni 2014 ’Le Croissant chaud’ in Amsterdam, een bar met halal prostituees.

Sekswerksters mogen er geen alcohol drinken of drugs gebruiken en moeten vijf maal per dag bidden, zelfs wanneer ze met een klant zijn. Dat schrijft satirische nieuwssite Nordpress. De fictieve prostituees zullen aan nog meer voorwaarden moeten voldoen maar daar bericht Le Croissant chaud (de naam is in het Frans) pas eind mei over.

Le Croissant chaud wordt geopend door de even fictieve Jonathan Swift. Hij overlegde de opening van zijn zaak met moderne islamitische geleerden. Zij oordelen volgens Nordpresse dat een bezoek aan de bar om er een gezellig moment met halal-prostituees doorbrengen niet in strijd staat met de regels van de Islam.

Halal prostituees worden uiteraard veel beter betaald dan hun haram-collega’s. De prijzen zullen daarom ook 30-50% duurder zijn dan bij klassieke prostitutie.

Tientallen websites hebben de informatie als waar overgenomen. De creatieve verbeelding van Nordpresse heeft echter een duidelijk bericht. Na halal wijn (die helemaal niet fictief is), mag men zich afvragen wat er zal volgen om moslimklanten aan te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team