Zoeken

VS-rapport: Marokkaanse vrouwen wereldwijd gedwongen tot prostitutie

28 juni 2014 - 23:04 - Gemeenschap

©

Volgens een nieuw rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken over de seksindustrie, worden duizenden Marokkaanse vrouwen in de wereld tot prostitutie gedwongen.

Marokkaanse slachtoffers van de seksindustrie vindt men in zeker 15 landen terug. Marokko behoort volgens de Amerikaanse afdeling tot de landen die zich het minst inspannen om slachtoffers van mensenhandel te helpen en het verschijnsel te bestrijden.

Italië, België, Polen, Turkije, Noord-Cyprus, Zuid-Korea, Ivoorkust, Liberia, Libanon, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Bahrein en Jordanië zijn de landen waar Marokkaanse vrouwen het meest worden uitgebuit in de seksindustrie. Ook in oorlogslanden zoals Libië en Syrië worden Marokkaanse vrouwen tot prostitutie gedwongen.

Deze vrouwen zijn het slachtoffer van grote mensenhandel netwerken. Ze krijgen meestal een werkcontract en de belofte op een goed werk en een beter leven in het buitenland. Eenmaal ginder worden hun paspoorten afgenomen en worden ze fysiek en psychologisch mishandeld en tot prostitutie gedwongen.

Volgens de Marokkaanse Liga voor Burgerschap en Mensenrechten (LMCDDH), werken ruim 20.000 Marokkaanse vrouwen, veelal minderjarige meisjes, als prostituees in Arabische landen. Volgens dezelfde bron belanden 70% Marokkaanse vrouwen die naar de Golfstaten vertrekken in de prostitutie. Het merendeel is nog geen 20 jaar oud.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team