Zoeken

Vrouwelijke politiekorps jaagt op prostituees in Marrakech

27 mei 2014 - 22:44 - Marokko

©

In Marrakech is een nieuwe vrouwelijke politiekorps opgericht, belast met de strijd tegen de steeds groeiende prostitutie in de Marokkaanse stad. Volgens Assabah pakt de brigade echter vaak de verkeerde mensen op.

Om op prostituees te jagen doen de politievrouwen invallen in nachtclubs en restaurants van de okerkleurige stad waar sekswerksters hun gewoontes hebben. De agentes dragen volgens dezelfde bron geen uniform om niet te worden opgemerkt.

Hun criteria om prostituees te ontmaskeren zijn echter betwistbaar. Licht geklede jonge vrouwen of meisjes die te veel make-up dragen worden al als potentiële prostituees beschouwd. Een meerderheid van de meisjes die werden gearresteerd komen uit Safi, Essaouira, Agadir en Casablanca.

De oprichting van deze vrouwelijke brigade werd besloten na een operatie van politievrouwen in de wijk Gueliz in Marrakech. In 48 uur tijd waren toen 25 vrouwen gearresteerd op beschuldiging van losbandigheid. Door onvoldoende bewijs werden ze echter allemaal vrijgelaten.

Bladna.nl