Zoeken

Duitse bedrijf Trox verhuist van Spanje naar Marokko

22 november 2022 - 07:00 - Wereld

©

Trox, een Duitse onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerp, de vervaardiging en de verkoop van componenten en systemen voor airconditioning en ventilatie, verhuist van Zaragoza in Spanje naar Tanger in Marokko.

Trox treft voorbereidingen om een aluminiumproductielijn te verplaatsen van Zaragoza naar Tanger. Het bedrijf wil in de vrijhandelszone een nieuwe fabriek openen, die na Zuid-Afrika en Egypte de derde productielocatie in Afrika wordt, meldt Aragondigital.

Lees ook: Bombardier verplaatst deel Ierse productie naar Marokko

Het project is al drie jaar oud. Het Duitse bedrijf had zijn voornemen aangekondigd om een deel van zijn activiteiten naar Marokko te verplaatsen, maar beloofde "nieuwe activiteiten met een hogere toegevoegde waarde te introduceren die er nog moeten komen", schrijft Elperiodico de Aragon.

Lees ook: Marokko bedreigt Spaanse auto-industrie

De producten voor ventilatie en airconditioning, zoals modulaire ventilatieroosters, diverse ventilatiecomponenten en de luchtbehandelingskast geïnspireerd op het Spaanse model TKM, zullen de 8000 m² grote productiefaciliteit in Tanger verlaten om te worden verkocht op de Noord- en West-Afrikaanse markten. "Dankzij de productie in de vrijhandelszone van Tanger kan Trox het marktpotentieel van de Noord- en West-Afrikaanse landen beter benutten door een betere concurrentiekracht op kostengebied", verklaart de Duitse groep. Dit zijn goede voorwaarden om deel te nemen aan de positieve ontwikkeling van deze regio en er marktleider te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team