Zoeken

Russische reus Nornikkel wil activiteiten naar Marokko verplaatsen

27 januari 2023 - 07:00 - Economie

©

Vladimir Potanin is een machtige zakenman en politicus en een goede vriend van Russische president Poetin. Hij bezit Nornikkel, ’s werelds grootste producent van nikkel en palladium. Hij wordt gedwongen een deel van zijn bedrijf naar verschillende landen te verplaatsen als gevolg van westerse sancties die zijn opgelegd na de Russische invasie in Oekraïne.

Een ander Russisch bedrijf verplaatst zijn activiteiten ook naar Marokko. Volgens een mededeling van de Russische televisiezender RBC zei Vladimir Potanin aan Reuters dat de westerse sancties tegen Rusland "niet direct invloed hebben op het voortbestaan van het bedrijf of zijn overleven, maar op zijn vermogen en de financiële markten waarin het traditioneel aanwezig is".

Lees ook: Auto-toeleveranciers verlaten Oekraïne voor Marokko

De zakenman stelt dat deze sancties betrekking hebben op toeleveringsketens, betalingssystemen en de mogelijkheid om nieuwe apparatuur aan te schaffen. De plannen van Nornikkel om zich naar andere markten uit te breiden, werden verstoord, voegde Potanin er aan toe.

Lees ook: Apple overweegt Europa en de VS via Marokko te leveren

Deze problemen dwongen Nornikkel om zijn investeringsbeleid te richten op vriendschappelijke landen. "Natuurlijk zoeken we naar een uitweg uit deze situatie en structureren we de toeleveringsketens in bevriende landen. Vooral in China, Turkije, Marokko en andere Arabische landen," aldus Potanin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team