Zoeken

Haven Algeciras vreest steeds meer concurrentie Tanger Med

29 januari 2020 - 19:00 - Economie

©

De activiteiten in de haven van Algeciras blijven toenemen. De haven in het zuiden van Spanje verwerkte vorig jaar 110 miljoen ton goederen. Maar de snelle groei van de haven Tanger Med 2 in het noorden van Marokko zorgt voor bezorgdheid bij de Spaanse havenautoriteiten.

Algeciras is de grootste haven van Spanje en de vierde grootste haven van Europa. De havens van Valencia en Barcelona verwerkten vorig jaar ter vergelijking 80 en 70 miljoen ton goederen. Dat bericht El Economista.

In de haven komen dagelijks gemiddeld 300 boten. Vorig jaar verwerkte Algeciras 6 miljoen passagiers en 5 miljoen TEU-containers. Dat is respectievelijk 13 en 8 procent meer dan in 2018.

Tanger Med staat ver achter met negen miljoen verwerkte TEU-containers, maar doet het beter wat betreft het aantal passagiers met 7 miljoen reizigers. Via de Marokkaanse haven worden jaarlijks ook één miljoen auto’s geëxporteerd, veel meer dan de Spaanse haven. Algeciras vreest vooral de concurrentie van Marokko in de Middellandse zeegebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team