Zoeken

Tanger Med streeft top 20 op wereldniveau

12 augustus 2021 - 17:40 - Economie

©

De haven Tanger Med is verbonden met 186 havens op vijf continenten en biedt een grote jaarlijkse behandelingscapaciteit van goederenstromen. De haven mikt op een plaats in de top 20 van havenknooppunten.

Tanger Med is de eerste Marokkaanse haven met een internationale dimensie. Het is een natuurlijk overslagfaciliteit voor wereldwijde logistieke stromen. Meer dan 200 vrachtschepen passeren dagelijks door de Straat van Gibraltar op de scheepvaartdiensten van ’s werelds grootste reders die Azië, Europa, Amerika en Afrika met elkaar verbinden.

Lees ook: Marokko’s ambities voor maritiem transport

Volgens de laatste door de havenautoriteiten gepubliceerde gegevens, zou het volume van de goederen die jaarlijks door de Straat van Gibraltar worden vervoerd binnenkort 120 miljoen ton kunnen bereiken.

Naast een behandelingscapaciteit van 9 miljoen containers, 7 miljoen passagiers, 700.000 TIR-vrachtwagens (internationale vervoer van goederen) en de export van een miljoen voertuigen, omvat de haven ook een passagiers- en roll-on/roll-off-haven met zeer grote capaciteit. Het is een echte maritieme brug tussen Europa en Afrika.

Lees ook: Gibraltar wil terug zee- en luchtverbindingen met Marokko

Het industriepark dat aan het havencomplex verbonden is, bevindt zich in een vrijhandelszone met 900 bedrijven, voornamelijk actief in de automobielsector, maar ook in de textielsector, de elektronica, de luchtvaart, de logistiek en de voedselverwerking. Het industriepark stelt 70.000 mensen te werk en heeft een omzet behaald van 5,5 miljard euro in 2017, zo wordt in de nota onderstreept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team