Zoeken

Marokkanen slachtoffer van macaber netwerk in Spanje: lichamen duur verkocht

15 maart 2024 - 19:30 - Marokko

©

De Spaanse Guardia Civil heeft 14 leden van een crimineel netwerk opgepakt dat families van in zee vermiste migranten op gruwelijke wijze afperste. De bende beloofde valselijk repatriëring van de overledenen tegen buitensporige bedragen.

Het netwerk creëerde nep-profielen op sociale media om contact te zoeken met familieleden van vermiste migranten in Marokko en Algerije. Na het winnen van hun vertrouwen, simuleerden ze een zoektocht naar de "vermiste" familieleden. Vervolgens eisten ze hoge bedragen van de families voor diverse frauduleuze procedures, waaronder de repatriëring van de zogenaamde stoffelijke resten.

Lees ook: Omar Ahmadi wordt vandaag begraven in een massagraf, wie kent hem?

De schandelijke praktijken van de bende werden nog schokkender door de betrokkenheid van "medewerkers van bepaalde publieke instellingen, zoals het Instituut voor Forensische Geneeskunde," die hen illegaal toegang gaven tot gevoelige identificatiegegevens van overleden personen, aldus Europa Press.

Lees ook: Zes Marokkanen vermist in Algerije

Na een uitgebreid onderzoek werden de 14 verdachten, waaronder de Marokkaanse leider van de criminele organisatie, gearresteerd in Murcia, Almería, Cartagena, Molina de Segura en Jaén. Ze worden beschuldigd van diverse misdaden, waaronder schending van de geheimhouding, schending van de grafrust, oplichting, lidmaatschap van een criminele organisatie, vervalsing van documenten en corruptie. De leider en zijn rechterhand werden na de arrestatie in hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team