Zoeken

Door België gezochte Marokkaan in Spanje opgepakt

26 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

De Spaanse nationale politie heeft in de stad Tarifa (Cadix) een Belg van Marokkaanse afkomst gearresteerd die door de Belgische autoriteiten werd gezocht voor lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en wapenbezit.

De crimineel, die onderworpen was aan een Europees aanhoudingsbevel en een uitleveringsbevel uitgevaardigd door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, werd gearresteerd aan de maritieme grenspost van Tarifa toen hij probeerde Spanje binnen te komen vanuit Marokko, meldt El Debate Andalucia.

Lees ook: Door Italië gezochte Marokkaan in Spanje gearresteerd

De verdachte wordt door de Belgische gerechtelijke autoriteiten gezocht voor lidmaatschap van een crimineel netwerk, drugshandel, waaronder marihuana, heroïne en cocaïne, in Anderlecht, en wapenbezit. Hij riskeert voor deze drie misdaden een gevangenisstraf van 15 jaar.

Lees ook: België’s meest gezochte crimineel in Marokko opgepakt

Na de formaliteiten en het indienen van het politierapport werd de Belg van Marokkaanse afkomst ter beschikking gesteld van de nationale rechtbank in Madrid, die bevoegd is om de procedure voor zijn uitlevering in gang te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team