Zoeken

Zes Marokkanen vermist in Algerije

16 februari 2024 - 17:00 - Wereld

©

Sinds oktober vorig jaar zijn zes jonge Marokkanen uit de steden Oujda, Berkane en Ahfir spoorloos verdwenen. Hun families hebben geen nieuws meer van hen sinds ze probeerden per boot vanuit Arzew in Algerije naar Spanje te varen.

De boot vervoer in totaal 19 mensen, waarvan 6 Marokkanen en 13 Algerijnen. Volgens informatie die activiste Fatima Idrissi Bougnboura van een familielid van één van de vermisten heeft gekregen, vertrok de groep in een klein bootje.

Lees ook: Vermiste Marokkanen in Algerije vastgehouden?

Bougnboura benadrukt dat veel jonge Marokkanen die illegaal migreren het slachtoffer zijn van valse informatie op sociale media. Ze wijst ook op de gevaren die migranten lopen die door de Algerijnse autoriteiten worden onderschept, aangezien zij zware straffen, waaronder beschuldigingen van mensenhandel, riskeren.

Lees ook: Marokkanen riskeren 20 jaar gevangenisstraf in Algerije

Het exacte aantal Marokkanen dat in Algerije is verdwenen, is onbekend, maar ligt waarschijnlijk hoog. Fatima Idrissi Bougnboura roept de autoriteiten op om maatregelen te nemen om te achterhalen wat er met deze jongeren is gebeurd en om zich in te zetten voor hun bescherming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team