Zoeken

Hakim Ziyech naar Galatasaray: financiële details van de transfer

20 augustus 2023 - 11:00 - Sport

©

Galatasaray heeft zaterdagavond de komst van de Marokkaanse international Hakim Ziyech bevestigd. Ziyech werd aan zo’n 50.000 fans vanuit de tribunes van het stadion gepresenteerd.

"Ik ben erg blij en enthousiast om te spelen voor de grootste club van Turkije," reageerde Hakim Ziyech na de bevestiging van zijn transfer. De Atlas Leeuw werd door Chelsea aan Galatasaray verhuurd met een aankoopoptie, volgens Turkse media. Galatasaray heeft op X (ex-Twitter) de financiële details van de deal onthuld.

Lees ook: Hakim Ziyech en Galatasaray: talent heeft zijn prijs

Hakim Ziyech zal een netto seizoensvergoeding ontvangen van 3.587.500 euro voor het seizoen 2023-2024. Als een definitieve transfer wordt besloten, zal een aanvullende vergoeding van 2.850.000 euro worden betaald voor het daaropvolgende seizoen. Een contractverlengingsoptie zou hem in staat stellen hetzelfde bedrag te ontvangen voor het seizoen 2025-2026.

Lees ook: Nieuwe start voor Hakim Ziyech in Turkije

Ziyech’s komst naar Turkije was niet zonder uitdagingen. Er waren geruchten over knieproblemen bij de speler, waardoor een eerdere transfer naar Al Nasr in Saoedi-Arabië mislukte. Maar Erden Timur, vice-voorzitter van Galatasaray, meldde tijdens de onderhandelingen met de speler dat er geen gezondheidsproblemen waren vastgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team