Zoeken

Van hacker in Israël tot arrestatie in Marokko: de reis van een crimineel

28 oktober 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Gerechtelijke politie (BNPJ) heeft een Israëlische staatsburger van Marokkaanse afkomst aangehouden, gezocht door Interpol voor fraude, inbreuk op de beveiliging van computersystemen voor de verwerking van persoonsgegevens, en valsheid in geschrifte. Hij heeft dezelfde misdaden in Marokko begaan.

Het begon allemaal met een klacht ingediend door de eigenaresse van een massage- en ontspanningscentrum in Casablanca. De klaagster is de echtgenote van de Israëliër van Marokkaanse afkomst. Ze ontmoetten elkaar in Marokko en trouwden er. De man was Israël ontvlucht om zich in het koninkrijk te vestigen. Zijn partner beschuldigt hem ervan geld van haar bankrekeningen te hebben opgenomen, wat werd bevestigd door het politieonderzoek.

Lees ook: Israël vraagt uitlevering in Marokko gearresteerde Israëliër

De Israëliër werd gearresteerd. De Gerechtelijke politie ontdekte pas na zijn arrestatie dat hij internationaal werd gezocht. Interpol had een opsporingsbevel uitgevaardigd namens Israël voor zijn betrokkenheid bij computerhacking, fraude en inbreuken op de beveiliging van computersystemen, meldt Assabah. In Marokko handelde hij met medeplichtigheid van twee managers van geldoverdrachtskantoren in Ain Chock, maar ook met personeelsleden van het massagecentrum van zijn vrouw.

Lees ook: Israëliër Golan Avitan door Marokko uitgeleverd

Op vrijdag heeft de BNPJ acht verdachten in deze zaak voorgeleid aan de openbare aanklager bij de strafrechtbank van Ain Sebaa, in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team