Zoeken

Israëliër Golan Avitan door Marokko uitgeleverd

26 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Marokko heeft de 54-jarige Golan Avitan uitgeleverd, een lid van de beruchte misdaadfamilie Abergil. Hij ontvluchtte Israël vier jaar geleden en wordt verdacht van betrokkenheid bij een bomaanslag in 2003 waarbij drie mensen omkwamen.

Golan Avitan is nu in Israëlische handen. De uitlevering aan Israël maakt deel uit van een overeenkomst die door Israël en Marokko werd ondertekend tijdens het bezoek van het hoofd van de Israëlische politie, Yaakov Shabtai, aan het koninkrijk. De overeenkomst is bedoeld om de samenwerking tussen de politiediensten van de twee landen bij de jacht op Israëlische criminelen te verbeteren. Woensdag werd de Israëlische voortvluchtige bij aankomst op de luchthaven Ben Gurion in Israël gearresteerd, meldt de Times of Israel. De politie zei dat hij na een eerste verhoor voor een rechter van de rechtbank van Rishon Lezion zou worden gebracht.

Lees ook: Door België uitgeleverde Marokkaan riskeert zware straf

Golan werd in 2016 door de Israëlische politie gearresteerd en na zijn vrijlating op borgtocht onder huisarrest geplaatst. Hij gebruikte dit huisarrest om in 2018 het land te ontvluchten. Toen hij toestemming kreeg om naar een tandarts te gaan, verdween Golan van de radar. Volgens de politie slaagde hij erin zijn elektronische enkelband te verwijderen met behulp van een haarföhn. In 2019, tien maanden later, werd hij gearresteerd in de synagoge van Casablanca toen hij zijn kinderen bezocht die uit Israël waren gekomen om hem te zien. Hij werd naar een detentiecentrum in Rabat gebracht en bleef daar tot zijn uitlevering aan Israël.

Lees ook: Lid Mocro Maffia door Spanje aan Nederland uitgeleverd (video)

Golan Avitan behoort tot de Abergil-familie. Die wordt beschouwd als één van de meest georganiseerde en meedogenloze criminele organisaties die ooit in Israël hebben geopereerd. Hij wordt er onder meer van beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de bomaanslag in Tel Aviv in 2003, waarbij drie mensen om het leven kwamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team