Zoeken

Drugshandel, witwassen en wapenbezit: Fransman opgepakt in Marrakech

17 februari 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Gerechtelijke Politie (BNPJ) heeft in Marrakech een 36-jarige Fransman met Algerijnse roots gearresteerd. Tegen de man was een internationaal arrestatiebevel uitgegeven.

De Franse autoriteiten verdenken de dertiger van betrokkenheid bij drugshandel, witwassen van geld en het illegaal bezit van wapens. De arrestatie is het resultaat van internationale samenwerking op het gebied van veiligheid en past in de inspanningen van de Marokkaanse veiligheidsdiensten criminelen te stoppen die internationaal gezocht worden voor grensoverschrijdende misdaden.

Lees ook: Gezochte Algerijn in Marrakech gearresteerd

Na controle van de identiteit van de verdachte in de Interpol-database, bleek dat hij internationaal gesignaleerd stond met een red notice op verzoek van de Franse autoriteiten. Hij wordt verdacht van deelname aan drugshandel binnen een georganiseerde criminele bende, het witwassen van geld afkomstig uit die illegale activiteiten en het bezit van wapens zonder vergunning.

Lees ook: Machtige drugsbaron gearresteerd in Marokko

De Franse Algerijn is in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van zijn voorgeleiding aan de bevoegde officier van justitie. Het bureau van Interpol in Rabat heeft zijn Franse collega’s op de hoogte gebracht van de arrestatie van de verdachte. Een uitleveringsprocedure werd gestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team