Zoeken

Haagse Karim vermoedelijk vermoord om geheim huwelijk

15 december 2023 - 23:30 - Wereld

©

Karim el Kadi, een 40-jarige man uit Den Haag, werd eind februari doodgestoken. Hij werd vermoedelijk aangevallen vanwege een geheim huwelijk met de zus van één van de verdachten.

Dit vermoeden wordt geuit door Rob Heemskerk, de advocaat van een van de verdachten. Hij suggereert dat dit een mogelijk motief zou kunnen zijn. Serge Weening, advocaat van de hoofdverdachte, heeft geen commentaar gegeven op deze suggestie.

Lees ook: Politie Den Haag zoekt getuigen van moord op Karim El Kadi

Het incident vond plaats op 26 februari, toen El Kadi werd neergestoken in een woning op de Erasmusweg in Den Haag. Hij wist de zwaargewond de woning te verlaten maar overleed kort daarna in het ziekenhuis. In juni zijn twee verdachten gearresteerd: Ismail H. (29) en Taoufik E. (43). Tijdens de eerste pro forma zitting in september ontkenden beide verdachten betrokkenheid en wezen ze elkaar aan als de dader. H. beweert zelfs niet in de woning te zijn geweest.

Tijdens de tweede zitting in de rechtbank bracht Heemskerk het vermeende geheime huwelijk van El Kadi met de zus van E. ter sprake. Hij wees er ook op dat er geen mes is gevonden op de plaats delict. Er bestaan camerabeelden van de twee mannen bij het portiek, maar Heemskerk vermoedt dat er geen sporen of vingerafdrukken in het portiek zelf zijn aangetroffen. E. en zijn advocaat waren afwezig tijdens de zitting.

Lees ook: Marokkaan krijgt 10 jaar cel voor moord op stalker van zijn zus

Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat er nog een belangrijke getuige gehoord moet worden, die momenteel in Marokko verblijft. De officier van justitie erkent de moeilijkheden in het regelen van dit verhoor, maar hoopt binnen drie maanden vooruitgang te boeken, waarbij ook de verdediging aanwezig kan zijn. De zaak zal op 1 maart volgend jaar verdergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team